Project Houten | Bitumen dak overlagen

Bitumen dak vervangen

Een plat dak gaat decennia lang mee, mits u deze goed onderhoudt. Bitumen is een sterk en duurzaam materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Toch is het belangrijk om het dak periodiek te laten inspecteren, zodat mankementen tijdig worden opgemerkt en verholpen.

Onze klant in Houten heeft een woning met plat dak welke is bedekt met bitumen dakbedekking. De dakbedekking verkeerde echter op vele plaatsen in slechte staat. Om deze reden was er helaas ook al sprake van een lekkage. Na een telefoontje was ons team snel ter plaatse en voerde een dakinspectie uit.

Heeft u een bitumen dak en is de staat ervan al een tijd niet gecontroleerd?
Plan dan een dakinspectie in. Een controle van uw dak kost bij ons helemaal niets. Na onze inspectie brengen we u op de hoogte van onze bevindingen en geven daarbij vrijblijvend advies.

Het probleem

Bitumen, ook wel dakleer genoemd, is een duurzaam materiaal met een hoge waterdichtheid. Echter wordt bitumen na verloop van tijd zwakker, waardoor er toch lekkages kunnen ontstaan. Het dak bij onze klant in Houten was al meer dan dertig jaar oud en vertoonde zwakke plekken. Om grote problemen te voorkomen, was het van belang om de dakbedekking te repareren of renoveren.

De oplossing

Het overlagen van het bitumen dak was voor onze klant in Houten dé oplossing om het dak weer in uitstekende conditie te brengen. Het verwijderen van de oude dakbedekking is met deze reparatie niet nodig. Ons team startte daarom met het reinigen van het dak en bracht vervolgens een nieuwe toplaag over de bestaande toplaag aan. Hierna werd de afvoer gemonteerd en er werd vakkundig een daktrim geplaatst en afgewerkt. Alle werkzaamheden werden uitgevoerd met hoogwaardige materialen en geavanceerde apparatuur om zo een fantastisch eindresultaat te garanderen. Het dak van deze klant kan er weer tientallen jaren tegenaan.

Meer informatie

Zou u graag meer te weten komen over het overlagen van een bitumen dak, onze werkwijze of tarieven? Of heeft u een vraag over onze andere diensten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We voorzien u – op basis van uw verhaal – graag van advies.

Impressie

Recente Projecten

Project Nijmegen | Kilgootreparatie

Project Hilvarenbeek | Nokvorsten repareren

Bitumen dak inspecteren

Project Utrecht | Zinkwerk dakkapel

Een dakkapel is een fantastisch aanwinst voor uw huis. U krijgt er meer lichtinval en extra ruimte voor terug, maar het is wel belangrijk om de dakkapel – net als de rest van het dak – goed te onderhouden. Het zinkwerk rondom de dakkapel wordt na verloop van tijd, door weersinvloeden en Uv-straling, namelijk poreus en dat kan voor lekkages zorgen. Onze klanten in Utrecht constateerden gelukkig tijdig dat het zinkwerk rondom de dakkapel los begon te laten en namen contact met ons op.
Bel: 06 - 363 360 62