Lekkage plat dak

Bitumen dak vervangen

Heeft u een plat dak?
Is er sprake van een lekkage?
Kom in actie en voorkom hoge renovatiekosten.

Daklekkage Oplossen is gespecialiseerd in het repareren en renoveren van platte daken. Dient er acuut iets aan de lekkage te worden gedaan? Wij voeren ook spoedreparaties uit, zodat de lekkage geen extra schade binnenshuis aanricht.

Neem vrijblijvend contact op. Wij geven u graag advies.

Lekkage bitumen dak

Een plat dak is gevoelig voor een lekkage, omdat het water niet eenvoudig – zoals bij een hellend dak – kan weglopen. De dakbedekking op een plat dak is vaak gemaakt van bitumen. Dit stevige materiaal is waterdicht en heeft een lange levensduur, maar door het verstrijken van de tijd en extreme weersomstandigheden kan het worden aangetast.

Oorzaken lekkage plat dak

Bitumen dakbedekking bestaat uit stroken. Deze stroken zijn aan elkaar gebrand. Wanneer de naden zwak worden, kunnen de stroken bol gaan staan. Hierdoor ontstaat er ruimte, waardoor regenwater de kans krijgt er doorheen te sijpelen. Met alle nadelige gevolgen van dien. Wanneer het gaat vriezen, zet het vocht in de naden uit en dit kan de dakbedekking nog verder aantasten. Vaak komen lekkages dan ook na een koude periode aan het licht.

Een ander veel voorkomend probleem is de aanwezigheid van mos, vuil en gesteente. Deze kunnen de dakgoot blokkeren waardoor het water niet goed wegloopt. Ook kan het de kwaliteit van de bitumen-bedekking aantasten.

Gratis dakinspectie

Zou u graag de huidige staat van uw plat dak laten controleren, omdat er sprake is van een lekkage? Twijfel niet. Bij Daklekkage Oplossen kost een dakinspectie u niets. Wij gaan vrijblijvend het dak op en controleren de conditie van de dakbedekking en goten. Op basis van onze bevindingen geven wij u een advies inclusief offerte. Wilt u de reparatie door ons laten uitvoeren, dan plannen we een afspraak in.

Meer informatie

Meer weten over het laten repareren van een plat dak? Heeft u een vraag over onze werkwijze of andere diensten, zoals het herstellen van zink- en loodwerk, het coaten van de goten of het renoveren van de schoorsteen? Neem contact op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Impressie

Recente Projecten

Project Utrecht | Zinkwerk dakkapel

Een dakkapel is een fantastisch aanwinst voor uw huis. U krijgt er meer lichtinval en extra ruimte voor terug, maar het is wel belangrijk om de dakkapel – net als de rest van het dak – goed te onderhouden. Het zinkwerk rondom de dakkapel wordt na verloop van tijd, door weersinvloeden en Uv-straling, namelijk poreus en dat kan voor lekkages zorgen. Onze klanten in Utrecht constateerden gelukkig tijdig dat het zinkwerk rondom de dakkapel los begon te laten en namen contact met ons op.

Project Houten | Bitumen dak overlagen

Een plat dak gaat decennia lang mee, mits u deze goed onderhoudt. Bitumen is een sterk en duurzaam materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Toch is het belangrijk om het dak periodiek te laten inspecteren, zodat mankementen tijdig worden opgemerkt en verholpen.

Waarom kiezen voor Daklekkage Oplossen?

Uw dak is een van de belangrijkste onderdelen van uw woning. Om deze reden is het belangrijk deze periodiek te laten controleren en eventuele mankementen door een deskundige te laten verhelpen. Zelf een lekkage verhelpen of het zinkwerk op het dak repareren? Het kan, mits u over de juiste kennis en apparatuur beschikt. Zelf het dak opgaan en reparaties uitvoeren, kan voor grote problemen – zoals lekkages – zorgen. Een ervaren dakdekker inschakelen, is bij een gebrek aan kennis, dan ook een absolute aanrader.

Project Zaltbommel | Kilgoot renoveren

Een kapotte kilgoot kan voor vervelende verrassingen, zoals een lekkage zorgen. Daar kwamen onze klanten in Zaltbommel op een maandagavond achter. Na een regenachtige dag drupte het water helaas de woning binnen en dat zorgde voor een flinke lekkage in de keuken. Ons team van dakexperts besloot de ochtend erna langs te gaan en ging tijdens een dakinspectie op zoek naar de oorzaak van het probleem.
Bel: 06 - 363 360 62