Oorzaak van een daklekkage

Dakkapel

De oorzaak van een daklekkage? We zouden u er graag een duidelijk antwoord opgeven, maar helaas is dat lastig. Een lekkage kan door verschillende oorzaken ontstaan en om deze reden is het niet mogelijk om u op voorhand – telefonisch – de exacte kosten van een reparatie door te geven. Waarom een lekkage ontstaat? We geven u graag een aantal voorbeelden.

Bent u benieuwd naar de oorzaak van uw daklekkage? We komen graag bij u langs voor een gratis dakinspectie. Tijdens de inspectie bekijken we de gehele staat van uw dak, schoorsteen, nokvorsten en dakgoten. Op basis van onze bevindingen geven we u een vrijblijvend advies inclusief eventuele offerte.

Graag de huidige staat van uw dak laten controleren? Plan dan nu een gratis inspectie in.

1. Poreus cement

Poreus cement, het is een veelvoorkomend probleem. Cement bij de schoorsteenkop en onder de nokvorsten wordt na verloop van tijd – door de weersomstandigheden in ons land – poreus waardoor er o.a. scheurvorming kan ontstaan. Regenwater krijgt de kans zich in de scheuren te nestelen en zo de woning binnen te dringen.

2. Verschoven en gescheurde dakpannen

Door hevige windstoten en kou kunnen dakpannen gaan scheuren, verschuiven en zelfs van het dak waaien. Wanneer dit gebeurt, is het aan te raden spoedig contact op te nemen. Wanneer de dakpannen niet in een goede conditie verkeren, kunnen er flinke lekkages ontstaan. Vroegtijdig ingrijpen en de dakpannen vervangen of terugplaatsen, voorkomt onaangename verrassingen in de toekomst.

3. Slecht onderhoud

Uw dak goed onderhouden, is belangrijk wanneer u de levensduur wilt verlengen. Om deze reden raden we u aan om periodiek – jaarlijks – een gratis dakinspectie te laten uitvoeren. Kleine mankementen kunnen zo direct worden verholpen waardoor er geen onverwachte problemen ontstaan.

4. Algen en mos

Algen en mos hechten zich aan uw dakbedekking en dakpannen. Wanneer dit gebeurt, kan regenwater minder goed weglopen. Dit kan op de lange termijn voor problemen, zoals een lekkage, zorgen. Om dit probleem te voorkomen, is het aan te raden uw pannendak professioneel te laten reinigen en er een impregneermiddel op aan te laten brengen.

Meer informatie

Zou u graag meer weten komen over ‘oorzaak van een daklekkage’? Of heeft u een vraag over een van onze andere diensten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Impressie

Recente Projecten

Project Utrecht | Zinkwerk dakkapel

Een dakkapel is een fantastisch aanwinst voor uw huis. U krijgt er meer lichtinval en extra ruimte voor terug, maar het is wel belangrijk om de dakkapel – net als de rest van het dak – goed te onderhouden. Het zinkwerk rondom de dakkapel wordt na verloop van tijd, door weersinvloeden en Uv-straling, namelijk poreus en dat kan voor lekkages zorgen. Onze klanten in Utrecht constateerden gelukkig tijdig dat het zinkwerk rondom de dakkapel los begon te laten en namen contact met ons op.

Project Houten | Bitumen dak overlagen

Een plat dak gaat decennia lang mee, mits u deze goed onderhoudt. Bitumen is een sterk en duurzaam materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Toch is het belangrijk om het dak periodiek te laten inspecteren, zodat mankementen tijdig worden opgemerkt en verholpen.

Waarom kiezen voor Daklekkage Oplossen?

Uw dak is een van de belangrijkste onderdelen van uw woning. Om deze reden is het belangrijk deze periodiek te laten controleren en eventuele mankementen door een deskundige te laten verhelpen. Zelf een lekkage verhelpen of het zinkwerk op het dak repareren? Het kan, mits u over de juiste kennis en apparatuur beschikt. Zelf het dak opgaan en reparaties uitvoeren, kan voor grote problemen – zoals lekkages – zorgen. Een ervaren dakdekker inschakelen, is bij een gebrek aan kennis, dan ook een absolute aanrader.

Project Zaltbommel | Kilgoot renoveren

Een kapotte kilgoot kan voor vervelende verrassingen, zoals een lekkage zorgen. Daar kwamen onze klanten in Zaltbommel op een maandagavond achter. Na een regenachtige dag drupte het water helaas de woning binnen en dat zorgde voor een flinke lekkage in de keuken. Ons team van dakexperts besloot de ochtend erna langs te gaan en ging tijdens een dakinspectie op zoek naar de oorzaak van het probleem.
Bel: 06 - 363 360 62