Oorzaak van een daklekkage

Renovatie loodwerk dakkapel

De oorzaak van een daklekkage? We zouden u er graag een duidelijk antwoord opgeven, maar helaas is dat lastig. Een lekkage kan door verschillende oorzaken ontstaan en om deze reden is het niet mogelijk om u op voorhand – telefonisch – de exacte kosten van een reparatie door te geven. Waarom een lekkage ontstaat? We geven u graag een aantal voorbeelden.

Bent u benieuwd naar de oorzaak van uw daklekkage? We komen graag bij u langs voor een gratis dakinspectie. Tijdens de inspectie bekijken we de gehele staat van uw dak, schoorsteen, nokvorsten en dakgoten. Op basis van onze bevindingen geven we u een vrijblijvend advies inclusief eventuele offerte.

Graag de huidige staat van uw dak laten controleren? Plan dan nu een gratis inspectie in.

1. Poreus cement

Poreus cement, het is een veelvoorkomend probleem. Cement bij de schoorsteenkop en onder de nokvorsten wordt na verloop van tijd – door de weersomstandigheden in ons land – poreus waardoor er o.a. scheurvorming kan ontstaan. Regenwater krijgt de kans zich in de scheuren te nestelen en zo de woning binnen te dringen.

2. Verschoven en gescheurde dakpannen

Door hevige windstoten en kou kunnen dakpannen gaan scheuren, verschuiven en zelfs van het dak waaien. Wanneer dit gebeurt, is het aan te raden spoedig contact op te nemen. Wanneer de dakpannen niet in een goede conditie verkeren, kunnen er flinke lekkages ontstaan. Vroegtijdig ingrijpen en de dakpannen vervangen of terugplaatsen, voorkomt onaangename verrassingen in de toekomst.

3. Slecht onderhoud

Uw dak goed onderhouden, is belangrijk wanneer u de levensduur wilt verlengen. Om deze reden raden we u aan om periodiek – jaarlijks – een gratis dakinspectie te laten uitvoeren. Kleine mankementen kunnen zo direct worden verholpen waardoor er geen onverwachte problemen ontstaan.

4. Algen en mos

Algen en mos hechten zich aan uw dakbedekking en dakpannen. Wanneer dit gebeurt, kan regenwater minder goed weglopen. Dit kan op de lange termijn voor problemen, zoals een lekkage, zorgen. Om dit probleem te voorkomen, is het aan te raden uw pannendak professioneel te laten reinigen en er een impregneermiddel op aan te laten brengen.

Meer informatie

Zou u graag meer weten komen over ‘oorzaak van een daklekkage’? Of heeft u een vraag over een van onze andere diensten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Impressie

Recente Projecten

Levensduur dakgoot verlengen

Dakreparatie laten uitvoeren door Daklekkageoplossen.nl

Project Den Bosch | Renovatie loodwerk dakkapel

Voordelen bitumen dak isoleren

Bel: 06 - 363 360 62