Project Arnhem | Schoorsteen voegen en impregneren

43cfb0fdde5b0243f34de4fca9d8d1dd

Een schoorsteen voegen en impregneren; voor onze klanten in Arnhem was het de juiste zet. De kop van de schoorsteen zag er volgens hen oud en vervallen uit. Bij aankomst van de woning gingen onze specialisten, na een kennismaking, direct het dak op om een inspectie uit te voeren. Tijdens de inspectie zagen ze dat de klant gelijk had. De schoorsteen – de kop – verkeerde inderdaad in een slechte staat. De oorzaak? Poreus cement.

Door de regen, wind en kou heeft de schoorsteen – en dan met name het cement – flink wat te verduren. Om deze reden wordt deze na verloop van tijd poreus. Poreus geworden cement kan gaan scheuren en loslaten, waardoor bakstenen kunnen verschuiven en verzakken. Regenwater krijgt zo de kans om de woning binnen te sijpelen en ook het risico op een schoorsteenbrand wordt erdoor vergroot.

Ziet u dat de schoorsteen begint te verzakken of dat het cement poreus is? Plan een gratis dakinspectie in en voorkom problemen en hoge (reparatie)kosten in de toekomst.

Schoorsteen voegen

Voordat we starten met het repareren van de schoorsteen, moet het oude cement worden verwijderd. Deze klus gebeurt met geavanceerde apparatuur en op een zorgvuldige manier, zodat het schoorsteenkanaal niet beschadigd raakt. De voegen worden uitgeslepen en worden gereed gemaakt om opnieuw te worden gevoegd.

Beschermlaag aanbrengen

Na het aanbrengen van het nieuwe cement is de schoorsteen in principe klaar. Echter kiezen we er bij Daklekkage Oplossen altijd voor om nog een impregneermiddel aan te brengen. Tijdens het impregneren, brengen we een beschermlaag aan. Dit zorgt ervoor dat de schoorsteen, bakstenen en het cement beter bestand zijn tegen wisselende weersomstandigheden. Het resultaat? Een schoorsteen die om door een ringetje te halen is!

Meer informatie

Heeft u een vraag over het voegen en impregneren van de schoorsteen? Of wilt u meer weten over een van onze andere diensten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze werkwijze en dienstverlening.

Impressie

Recente Projecten

Levensduur dakgoot verlengen

Dakreparatie laten uitvoeren door Daklekkageoplossen.nl

Project Den Bosch | Renovatie loodwerk dakkapel

Voordelen bitumen dak isoleren

Bel: 06 - 363 360 62