Project Arnhem | Schoorsteen voegen en impregneren

43cfb0fdde5b0243f34de4fca9d8d1dd

Een schoorsteen voegen en impregneren; voor onze klanten in Arnhem was het de juiste zet. De kop van de schoorsteen zag er volgens hen oud en vervallen uit. Bij aankomst van de woning gingen onze specialisten, na een kennismaking, direct het dak op om een inspectie uit te voeren. Tijdens de inspectie zagen ze dat de klant gelijk had. De schoorsteen – de kop – verkeerde inderdaad in een slechte staat. De oorzaak? Poreus cement.

Door de regen, wind en kou heeft de schoorsteen – en dan met name het cement – flink wat te verduren. Om deze reden wordt deze na verloop van tijd poreus. Poreus geworden cement kan gaan scheuren en loslaten, waardoor bakstenen kunnen verschuiven en verzakken. Regenwater krijgt zo de kans om de woning binnen te sijpelen en ook het risico op een schoorsteenbrand wordt erdoor vergroot.

Ziet u dat de schoorsteen begint te verzakken of dat het cement poreus is? Plan een gratis dakinspectie in en voorkom problemen en hoge (reparatie)kosten in de toekomst.

Schoorsteen voegen

Voordat we starten met het repareren van de schoorsteen, moet het oude cement worden verwijderd. Deze klus gebeurt met geavanceerde apparatuur en op een zorgvuldige manier, zodat het schoorsteenkanaal niet beschadigd raakt. De voegen worden uitgeslepen en worden gereed gemaakt om opnieuw te worden gevoegd.

Beschermlaag aanbrengen

Na het aanbrengen van het nieuwe cement is de schoorsteen in principe klaar. Echter kiezen we er bij Daklekkage Oplossen altijd voor om nog een impregneermiddel aan te brengen. Tijdens het impregneren, brengen we een beschermlaag aan. Dit zorgt ervoor dat de schoorsteen, bakstenen en het cement beter bestand zijn tegen wisselende weersomstandigheden. Het resultaat? Een schoorsteen die om door een ringetje te halen is!

Meer informatie

Heeft u een vraag over het voegen en impregneren van de schoorsteen? Of wilt u meer weten over een van onze andere diensten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze werkwijze en dienstverlening.

Impressie

Recente Projecten

Project Utrecht | Zinkwerk dakkapel

Een dakkapel is een fantastisch aanwinst voor uw huis. U krijgt er meer lichtinval en extra ruimte voor terug, maar het is wel belangrijk om de dakkapel – net als de rest van het dak – goed te onderhouden. Het zinkwerk rondom de dakkapel wordt na verloop van tijd, door weersinvloeden en Uv-straling, namelijk poreus en dat kan voor lekkages zorgen. Onze klanten in Utrecht constateerden gelukkig tijdig dat het zinkwerk rondom de dakkapel los begon te laten en namen contact met ons op.

Project Houten | Bitumen dak overlagen

Een plat dak gaat decennia lang mee, mits u deze goed onderhoudt. Bitumen is een sterk en duurzaam materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Toch is het belangrijk om het dak periodiek te laten inspecteren, zodat mankementen tijdig worden opgemerkt en verholpen.

Waarom kiezen voor Daklekkage Oplossen?

Uw dak is een van de belangrijkste onderdelen van uw woning. Om deze reden is het belangrijk deze periodiek te laten controleren en eventuele mankementen door een deskundige te laten verhelpen. Zelf een lekkage verhelpen of het zinkwerk op het dak repareren? Het kan, mits u over de juiste kennis en apparatuur beschikt. Zelf het dak opgaan en reparaties uitvoeren, kan voor grote problemen – zoals lekkages – zorgen. Een ervaren dakdekker inschakelen, is bij een gebrek aan kennis, dan ook een absolute aanrader.

Project Zaltbommel | Kilgoot renoveren

Een kapotte kilgoot kan voor vervelende verrassingen, zoals een lekkage zorgen. Daar kwamen onze klanten in Zaltbommel op een maandagavond achter. Na een regenachtige dag drupte het water helaas de woning binnen en dat zorgde voor een flinke lekkage in de keuken. Ons team van dakexperts besloot de ochtend erna langs te gaan en ging tijdens een dakinspectie op zoek naar de oorzaak van het probleem.
Bel: 06 - 363 360 62