Project Tilburg | Plat dak herstellen

Zo vervelend! Een lekkage op een plat dak. Na een weekendje weg troffen onze klanten in Tilburg midden in de woonkamer een enorme plas water aan. Een lek in het dak was de boosdoener. Direct belden zij ons op, waarna wij diezelfde dag ter plaatse waren. Tijdens een dakinspectie vonden wij de lekkage en controleerden de algehele staat van het dak. Na de inspectie stelden wij de klanten op de hoogte van onze bevindingen.

Heeft u een plat dak en last van een lekkage?
Als specialist in bitumen daken lossen wij het graag voor u op.

De oorzaak lekkage plat dak

De oorzaak van de lekkage? Zwakke naden. Het plat dak is voorzien van bitumen dakbedekking. Bitumen is een sterk en waterdicht materiaal met een lange levensduur. Het wordt in stroken op het dak gelegd, welke vervolgens met een brander aan elkaar worden bevestigd. Echter kunnen de naden, onder andere door extreme weersomstandigheden, poreus worden. Hierdoor komen de stroken bitumen ietwat bol te staan. Regenwater krijgt zo de kans naar binnen te sijpelen en dat is exact wat er bij onze klanten in Tilburg is gebeurd.

Oplossing lekkage Plat dak herstellen

Onze vakmensen startten, na het delen van het plan van aanpak, met het uitvoeren van de werkzaamheden. Het bitumen werd plaatselijk – op de plek van de lekkage – verwijderd, waarna er een nieuwe strook werd aangebracht. De naden werden vervolgens op vakkundige wijze vast gebrand en de algehele staat van het dak, inclusief alle naden van de bitumen dakbedekking, werd nogmaals nagelopen.

Het resultaat? Een dak dat weer tiptop in orde is en er jarenlang tegenaan kan.

Plat dak herstellen? Laat dat maar aan ons over.

Meer informatie

Zou u graag meer te weten komen over het laten uitvoeren van een dakreparatie?Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze werkwijze en de mogelijkheden.

Naast het repareren van een lekkage kunt u bij ons ook terecht voor het laten uitvoeren van schoorsteenrenovaties, het herstellen van zink- en loodwerk, coaten van de dakgoten en het repareren van schuine daken.

Een gratis dakinspectie inplannen om zo de huidige staat van uw dak te laten controleren? We komen graag bij u langs.

Impressie

Recente Projecten

Project Utrecht | Zinkwerk dakkapel

Een dakkapel is een fantastisch aanwinst voor uw huis. U krijgt er meer lichtinval en extra ruimte voor terug, maar het is wel belangrijk om de dakkapel – net als de rest van het dak – goed te onderhouden. Het zinkwerk rondom de dakkapel wordt na verloop van tijd, door weersinvloeden en Uv-straling, namelijk poreus en dat kan voor lekkages zorgen. Onze klanten in Utrecht constateerden gelukkig tijdig dat het zinkwerk rondom de dakkapel los begon te laten en namen contact met ons op.

Project Houten | Bitumen dak overlagen

Een plat dak gaat decennia lang mee, mits u deze goed onderhoudt. Bitumen is een sterk en duurzaam materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Toch is het belangrijk om het dak periodiek te laten inspecteren, zodat mankementen tijdig worden opgemerkt en verholpen.

Waarom kiezen voor Daklekkage Oplossen?

Uw dak is een van de belangrijkste onderdelen van uw woning. Om deze reden is het belangrijk deze periodiek te laten controleren en eventuele mankementen door een deskundige te laten verhelpen. Zelf een lekkage verhelpen of het zinkwerk op het dak repareren? Het kan, mits u over de juiste kennis en apparatuur beschikt. Zelf het dak opgaan en reparaties uitvoeren, kan voor grote problemen – zoals lekkages – zorgen. Een ervaren dakdekker inschakelen, is bij een gebrek aan kennis, dan ook een absolute aanrader.

Project Zaltbommel | Kilgoot renoveren

Een kapotte kilgoot kan voor vervelende verrassingen, zoals een lekkage zorgen. Daar kwamen onze klanten in Zaltbommel op een maandagavond achter. Na een regenachtige dag drupte het water helaas de woning binnen en dat zorgde voor een flinke lekkage in de keuken. Ons team van dakexperts besloot de ochtend erna langs te gaan en ging tijdens een dakinspectie op zoek naar de oorzaak van het probleem.
Bel: 06 - 363 360 62