Project Utrecht | Kilgoot reinigen en repareren

Kilgoot reinigen en repareren

De wintermaanden zijn weer aangebroken en helaas komen lekkages dan steeds vaker voor. Zo ook bij onze klanten in Utrecht. Zij troffen in de ochtend een lekkage aan en besloten om direct contact met ons op te nemen. Verstandig. Diezelfde middag kwamen wij langs en voerden een gratis dakinspectie uit. De boosdoener? Een verstopte en kapotte kilgoot.

Naast het periodiek laten controleren van de dakgoten is het verstandig om ook een kilgootinspectie te laten uitvoeren. Bij Daklekkage Oplossen controleren wij tijdens een dakinspectie de gehele staat van het dak, de schoorsteen, dakgoten en de kilgoot. Mankementen worden zo tijdig gesignaleerd en verholpen, zodat lekkages worden voorkomen.

Bent u benieuwd naar de huidige staat van de kilgoten of wilt u uw kilgoten reinigen en repareren? Plan een gratis dakinspectie in.

Oorzaak lekkage

De oorzaak van de lekkage was een verstopte kilgoot. Problemen met de kilgoot ontstaan wanneer deze verstopt raakt met bladeren, mos en takken. Het regenwater kan hierdoor niet goed doorstromen waardoor het water op een andere manier een weg naar beneden zoekt. Het kan hierbij voorkomen dat het water op het dakbeschot terecht komt en dat kan – zeker met enorme regenbuien – voor wateroverlast in de woning zorgen.

Het periodiek laten reinigen van de dakgoten en kilgoten voorkomt dergelijke problemen.

Naast de verstopping waren ook de naden van de kilgoot in slechte staat. De kilgoot sluit met een naad op de dakbedekking aan. Echter kan deze naad – door onder andere hevige regenval en Uv-straling – na verloop van tijd poreus worden waardoor deze loslaat. Het regenwater krijgt dan de kans om de woning binnen te dringen.

Oplossing | Kilgoot reinigen en repareren

Om de lekkage te verhelpen, was het belangrijk om eerst de gehele kilgoot vakkundig schoon te maken. De blaadjes, takken en mossen werden verwijderd waarna de gehele kilgoot werd nagelopen. De oude naden (zinkwerk) werden vervolgens – op de plekken waar dit nodig was – opnieuw gesoldeerd. Op sommige plekken was het nodig om het huidige zinkwerk te verstevigen met vloeibaar zink.

Het resultaat? Een kilgoot die er weer tiptop uitziet en er weer jaren tegenaan kan.
De kilgoot reinigen en repareren? Laat dat maar aan onze specialisten over.

Meer informatie

Zou u graag meer te weten komen over onze diensten, werkwijze of tarieven? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We geven u op basis van uw situatie graag advies.

Impressie

Recente Projecten

Levensduur dakgoot verlengen

Dakreparatie laten uitvoeren door Daklekkageoplossen.nl

Project Den Bosch | Renovatie loodwerk dakkapel

Voordelen bitumen dak isoleren

Bel: 06 - 363 360 62