Project Utrecht | Kilgoot reinigen en repareren

Ons Team

De wintermaanden zijn weer aangebroken en helaas komen lekkages dan steeds vaker voor. Zo ook bij onze klanten in Utrecht. Zij troffen in de ochtend een lekkage aan en besloten om direct contact met ons op te nemen. Verstandig. Diezelfde middag kwamen wij langs en voerden een gratis dakinspectie uit. De boosdoener? Een verstopte en kapotte kilgoot.

Naast het periodiek laten controleren van de dakgoten is het verstandig om ook een kilgootinspectie te laten uitvoeren. Bij Daklekkage Oplossen controleren wij tijdens een dakinspectie de gehele staat van het dak, de schoorsteen, dakgoten en de kilgoot. Mankementen worden zo tijdig gesignaleerd en verholpen, zodat lekkages worden voorkomen.

Bent u benieuwd naar de huidige staat van de kilgoten? Plan een gratis dakinspectie in.

Oorzaak lekkage

De oorzaak van de lekkage was een verstopte kilgoot. Problemen met de kilgoot ontstaan wanneer deze verstopt raakt met bladeren, mos en takken. Het regenwater kan hierdoor niet goed doorstromen waardoor het water op een andere manier een weg naar beneden zoekt. Het kan hierbij voorkomen dat het water op het dakbeschot terecht komt en dat kan – zeker met enorme regenbuien – voor wateroverlast in de woning zorgen.

Het periodiek laten reinigen van de dakgoten en kilgoten voorkomt dergelijke problemen.

Naast de verstopping waren ook de naden van de kilgoot in slechte staat. De kilgoot sluit met een naad op de dakbedekking aan. Echter kan deze naad – door onder andere hevige regenval en Uv-straling – na verloop van tijd poreus worden waardoor deze loslaat. Het regenwater krijgt dan de kans om de woning binnen te dringen.

Oplossing lekkage kilgoot

Om de lekkage te verhelpen, was het belangrijk om eerst de gehele kilgoot vakkundig schoon te maken. De blaadjes, takken en mossen werden verwijderd waarna de gehele kilgoot werd nagelopen. De oude naden (zinkwerk) werden vervolgens – op de plekken waar dit nodig was – opnieuw gesoldeerd. Op sommige plekken was het nodig om het huidige zinkwerk te verstevigen met vloeibaar zink.

Het resultaat? Een kilgoot die er weer tiptop uitziet en er weer jaren tegenaan kan.
De kilgoot laten repareren? Laat dat maar aan onze specialisten over.

Meer informatie

Zou u graag meer te weten komen over onze diensten, werkwijze of tarieven? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We geven u op basis van uw situatie graag advies.

Impressie

Recente Projecten

Project Utrecht | Zinkwerk dakkapel

Een dakkapel is een fantastisch aanwinst voor uw huis. U krijgt er meer lichtinval en extra ruimte voor terug, maar het is wel belangrijk om de dakkapel – net als de rest van het dak – goed te onderhouden. Het zinkwerk rondom de dakkapel wordt na verloop van tijd, door weersinvloeden en Uv-straling, namelijk poreus en dat kan voor lekkages zorgen. Onze klanten in Utrecht constateerden gelukkig tijdig dat het zinkwerk rondom de dakkapel los begon te laten en namen contact met ons op.

Project Houten | Bitumen dak overlagen

Een plat dak gaat decennia lang mee, mits u deze goed onderhoudt. Bitumen is een sterk en duurzaam materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Toch is het belangrijk om het dak periodiek te laten inspecteren, zodat mankementen tijdig worden opgemerkt en verholpen.

Waarom kiezen voor Daklekkage Oplossen?

Uw dak is een van de belangrijkste onderdelen van uw woning. Om deze reden is het belangrijk deze periodiek te laten controleren en eventuele mankementen door een deskundige te laten verhelpen. Zelf een lekkage verhelpen of het zinkwerk op het dak repareren? Het kan, mits u over de juiste kennis en apparatuur beschikt. Zelf het dak opgaan en reparaties uitvoeren, kan voor grote problemen – zoals lekkages – zorgen. Een ervaren dakdekker inschakelen, is bij een gebrek aan kennis, dan ook een absolute aanrader.

Project Zaltbommel | Kilgoot renoveren

Een kapotte kilgoot kan voor vervelende verrassingen, zoals een lekkage zorgen. Daar kwamen onze klanten in Zaltbommel op een maandagavond achter. Na een regenachtige dag drupte het water helaas de woning binnen en dat zorgde voor een flinke lekkage in de keuken. Ons team van dakexperts besloot de ochtend erna langs te gaan en ging tijdens een dakinspectie op zoek naar de oorzaak van het probleem.
Bel: 06 - 363 360 62