Project Zaltbommel | Kilgoot renoveren

Daklekkageoplossen.nl

Een kapotte kilgoot kan voor vervelende verrassingen, zoals een lekkage zorgen. Daar kwamen onze klanten in Zaltbommel op een maandagavond achter. Na een regenachtige dag drupte het water helaas de woning binnen en dat zorgde voor een flinke lekkage in de keuken. Ons team van dakexperts besloot de ochtend erna langs te gaan en ging tijdens een dakinspectie op zoek naar de oorzaak van het probleem.

De boosdoener van de lekkage werd al snel gevonden; een versleten kilgoot. Een kilgoot gaat helaas niet levenslang mee. Het materiaal van de kilgoot slijt door water, Uv-straling en vuil. Om de staat van de dakgoten en kilgoten in de gaten te houden, is het verstandig om periodiek een dakinspectie te laten uitvoeren. Mankementen worden zo tijdig opgespoord en verholpen waarmee hoge reparatiekosten worden voorkomen.

Bent u benieuwd naar de huidige staat van de kilgoten of wilt u een afspraak inplannen voor kilgoot renoveren? Plan dan een gratis dakinspectie in.

Oorzaak lekkage

De kilgoten op het dak van onze klanten in Zaltbommel bleken verouderd. Hevige regenval, Uv-straling en vuil hebben er door de jaren heen voor gezorgd dat ze broos werden. Hierdoor werd de kilgoot gevoelig voor lekkages. De enorme regenval van de laatste tijd was de druppel en heeft een lekkage veroorzaakt.

Oplossing kilgoot repareren

Om de kilgoot correct te kunnen repareren, moest deze eerst vakkundig worden gereinigd. Alle blaadjes, takken en mossen werden uit de goot verwijderd waarna we alle kleine scheuren konden traceren. Onze specialisten hebben vervolgens de scheuren met EPDM-loodvervanger gerepareerd, zodat de kilgoot weer volledig waterdicht is. Het regenwater kan nu weer op correcte wijze worden afgevoerd.

Ons advies: controleer één keer per jaar de staat van de dakgoten en kilgoot. Verwijder vuil, zodat het regenwater kan worden afgevoerd. Controleer daarnaast de naden van de kilgoot. Sluiten deze nog perfect aan? Bekijk tot slot of er geen scheuren in de kilgoot aanwezig zijn. Constateert u een mankement? Schakel dan een dakdekker in, zodat lekkages met een kleine reparatie worden voorkomen.

Meer informatie

Heeft u een kapotte kilgoot, moet deze gereinigd worden of wilt u een gratis dakinspectie laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op. We komen graag bij u langs voor een kosteloze dakinspectie en geven u op basis van onze bevindingen vrijblijvend advies.

Kilgoot renoveren? Ons team van gecertificeerde dakdekkers weet exact hoe dat vakkundig aan te pakken.

Impressie

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Commodo vitae felis commodo urna et amet diam etiam risus. Tristique tincidunt nec magna orci enim mattis odio urna.

Recente Projecten

Levensduur dakgoot verlengen

Dakreparatie laten uitvoeren door Daklekkageoplossen.nl

Project Den Bosch | Renovatie loodwerk dakkapel

Voordelen bitumen dak isoleren

Bel: 06 - 363 360 62