Project Zaltbommel | Kilgoot renoveren

Daklekkageoplossen.nl

Een kapotte kilgoot kan voor vervelende verrassingen, zoals een lekkage zorgen. Daar kwamen onze klanten in Zaltbommel op een maandagavond achter. Na een regenachtige dag drupte het water helaas de woning binnen en dat zorgde voor een flinke lekkage in de keuken. Ons team van dakexperts besloot de ochtend erna langs te gaan en ging tijdens een dakinspectie op zoek naar de oorzaak van het probleem.

De boosdoener van de lekkage werd al snel gevonden; een versleten kilgoot. Een kilgoot gaat helaas niet levenslang mee. Het materiaal van de kilgoot slijt door water, Uv-straling en vuil. Om de staat van de dakgoten en kilgoten in de gaten te houden, is het verstandig om periodiek een dakinspectie te laten uitvoeren. Mankementen worden zo tijdig opgespoord en verholpen waarmee hoge reparatiekosten worden voorkomen.

Bent u benieuwd naar de huidige staat van de kilgoten? Plan dan een gratis dakinspectie in.

Oorzaak lekkage

De kilgoten op het dak van onze klanten in Zaltbommel bleken verouderd. Hevige regenval, Uv-straling en vuil hebben er door de jaren heen voor gezorgd dat ze broos werden. Hierdoor werd de kilgoot gevoelig voor lekkages. De enorme regenval van de laatste tijd was de druppel en heeft een lekkage veroorzaakt.

Oplossing kilgoot repareren

Om de kilgoot correct te kunnen repareren, moest deze eerst vakkundig worden gereinigd. Alle blaadjes, takken en mossen werden uit de goot verwijderd waarna we alle kleine scheuren konden traceren. Onze specialisten hebben vervolgens de scheuren met EPDM-loodvervanger gerepareerd, zodat de kilgoot weer volledig waterdicht is. Het regenwater kan nu weer op correcte wijze worden afgevoerd.

Ons advies: controleer één keer per jaar de staat van de dakgoten en kilgoot. Verwijder vuil, zodat het regenwater kan worden afgevoerd. Controleer daarnaast de naden van de kilgoot. Sluiten deze nog perfect aan? Bekijk tot slot of er geen scheuren in de kilgoot aanwezig zijn. Constateert u een mankement? Schakel dan een dakdekker in, zodat lekkages met een kleine reparatie worden voorkomen.

Meer informatie

Heeft u een kapotte kilgoot, moet deze gereinigd worden of wilt u een gratis dakinspectie laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op. We komen graag bij u langs voor een kosteloze dakinspectie en geven u op basis van onze bevindingen vrijblijvend advies.

Impressie

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Commodo vitae felis commodo urna et amet diam etiam risus. Tristique tincidunt nec magna orci enim mattis odio urna.

Recente Projecten

Project Utrecht | Zinkwerk dakkapel

Een dakkapel is een fantastisch aanwinst voor uw huis. U krijgt er meer lichtinval en extra ruimte voor terug, maar het is wel belangrijk om de dakkapel – net als de rest van het dak – goed te onderhouden. Het zinkwerk rondom de dakkapel wordt na verloop van tijd, door weersinvloeden en Uv-straling, namelijk poreus en dat kan voor lekkages zorgen. Onze klanten in Utrecht constateerden gelukkig tijdig dat het zinkwerk rondom de dakkapel los begon te laten en namen contact met ons op.

Project Houten | Bitumen dak overlagen

Een plat dak gaat decennia lang mee, mits u deze goed onderhoudt. Bitumen is een sterk en duurzaam materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Toch is het belangrijk om het dak periodiek te laten inspecteren, zodat mankementen tijdig worden opgemerkt en verholpen.

Waarom kiezen voor Daklekkage Oplossen?

Uw dak is een van de belangrijkste onderdelen van uw woning. Om deze reden is het belangrijk deze periodiek te laten controleren en eventuele mankementen door een deskundige te laten verhelpen. Zelf een lekkage verhelpen of het zinkwerk op het dak repareren? Het kan, mits u over de juiste kennis en apparatuur beschikt. Zelf het dak opgaan en reparaties uitvoeren, kan voor grote problemen – zoals lekkages – zorgen. Een ervaren dakdekker inschakelen, is bij een gebrek aan kennis, dan ook een absolute aanrader.

Project Hilversum | Schoorsteen opmetselen

Een prachtige jaren dertig woning in Hilversum was een van de locaties waar we deze week een opdracht hebben mogen uitvoeren. Onze klanten constateerden dat de schoorsteen aan het verzakken was en namen contact met ons op. Bij aankomst voerden wij een gratis dakinspectie uit en zagen direct dat de schoorsteen inderdaad in slechte staat verkeerde.
Bel: 06 - 363 360 62