Project Hilversum | Schoorsteen opmetselen

Schoorsteen

Een prachtige jaren dertig woning in Hilversum was een van de locaties waar we deze week een opdracht hebben mogen uitvoeren. Onze klanten constateerden dat de schoorsteen aan het verzakken was en namen contact met ons op. Bij aankomst voerden wij een gratis dakinspectie uit en zagen direct dat de schoorsteen inderdaad in slechte staat verkeerde. De schoorsteen repareren, was daarom een verstandige keus. Een lekkage werd op deze manier voorkomen.

Is de schoorsteen op uw dak in slechte staat?
Is er sprake van een lekkage rondom de schoorsteen?
Wij komen graag bij u langs voor het uitvoeren van een gratis dakinspectie. Mankementen worden zo tijdig opgespoord en verholpen waarmee hoge reparatiekosten worden voorkomen.

Schoorsteen opnieuw metselen

Een schoorsteen opmetselen wordt ook wel een schoorsteenrenovatie genoemd. Bij een renovatie van de schoorsteen is secuur en vakkundig te werk gaan van groot belang. Heeft u zelf geen ervaring met het opmetselen van de schoorsteen, dan is het aan te raden deze klus uit te besteden aan specialisten. Een onzorgvuldig gemetselde schoorsteen kan voor lekkages en zelfs een schoorsteenbrand zorgen wat hoge kosten met zich meebrengt.

Het cement dat zich tussen de voegen van de schoorsteen bevindt, wordt na verloop van tijd poreus. Hierdoor kunnen de bakstenen in de schoorsteen gaan verschuiven en dat was bij onze klanten in Hilversum het geval. Ons team brak op zorgvuldige wijze de bestaande schoorsteen af en metselde de nieuwe schoorsteen weer vakkundig op. De loodslabben werden nauwkeurig bevestigd, zodat de aansluiting op het dak feilloos zou zijn.

Voor het opmetselen van de schoorsteen wordt er altijd een speciale techniek toegepast, zodat de rook op de juiste wijze wordt afgevoerd. De schoorsteen in Hilversum zag er na het afronden van de werkzaamheden weer tiptop uit en past qua uitstraling perfect bij de jaren dertig woning.

Meer informatie

Zou u graag meer te weten komen over het laten metselen van de schoorsteen? Heeft u een vraag over een van onze andere diensten, onze werkwijze of tarieven? Neem dan contact met ons op.

Impressie

Recente Projecten

Levensduur dakgoot verlengen

Dakreparatie laten uitvoeren door Daklekkageoplossen.nl

Project Den Bosch | Renovatie loodwerk dakkapel

Voordelen bitumen dak isoleren

Bel: 06 - 363 360 62